ERP Programı Kullanmak İçin 5 Önemli Sebep

Neden Erp Yazılımı Kullanılır

İş sahipleri ve yöneticiler sıklıkla yapılacak işler hakkında önemli kararlar alırlar, eğer bu kararlardan biri bile hatalı olursa istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. O halde, birinci hedef karar verme gücünün arttırılması olmalı. Bunu yapabilmek için de modern çağın el aletlerini kullanmalıyız. Nedir bu alet ? Bir bilgisayar yazılımı. Günümüzde bilgisayarlar her işi kolaylaştırmak için vazgeçilmez cihazlar haline geldi. Cihazlara paralel olarak gelişen yazılımlar da, artık iş hayatının her alanında ihtiyaçları karşılayabilecek yeteneğe sahip.

Yöneticilerin önemli kararlar almadan önce sıkı bir analiz yapmaları gerekir, bu da ancak ERP programları ile mümkün olabilir. Keza, binlerce bilgiyi aynı anda yoğuracak ve grafikler çizecek yöneticiler henüz dünyaya gelmedi, gelse bile sadece 1 yıl sonra onlarda artık yetersiz kalırdı !

Kurumsal kaynak planlama anlamına gelen ERP, büyümüş ve büyümek isteyen şirketlerin vazgeçilmezidir, günümüzde bir kaç tıklama ile şirketin, kaynakları, satışları, iş gücü, muhasebesi, başarı raporları, müşteri bilgileri, coğrafi analizler gibi tüm göstergeleri ekrana yansıyabiliyor. Örneğin pazarlama ağını yöneten bir yönetici için nimet demek. Şimdi size erp programı kullanmak için en önemli 5 sebebi sıralayacağım.

  1. ERP ile Tasarruf Edeceksiniz

    ERP programları ucuz değildir, başta satın almanın gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz. Buna karşın, herhangi bir ERP programı işlerinizde, organizasyonlarınızda, satınalma faliyetlerinizde, üretim ve tedarik zinciri planlamasında size şok etkisi yaratacak kadar yardımcı olacak.

    Gelişmiş veya gelişmekte olan şirketinizin, daha sistemli yönetilmesi, gereksiz harcamalarınızı ortadan kaldıracak. Örneğin kim aynı müşteriye iki ayrı pazarlamacısını birbirinden haberi olmadan 1 gün arayla göndermek ister ? Yada kim, daha hızlı bir tedarik ağı kurmak varken müşteri memnuniyeti pahasına yanlış bir karar vermek ister ? Hiç kimse bunun gibi binlerce sebeple şirketler boşuna masraf yapmakta, erp sistemleri ile bu hatalar çıplak bir şekilde görülür ve ortadan kaldırılır.

  2. İnanılmaz İşbirliği

    ERP programlarının en büyük avantajlarından biri de şirket kaynaklarının organize olmasıdır. Yani departmanlar senkronize olarak çalışabilir. Örneğin pazarlama ile satış operasyon departmanı veya satış ile muhasebe departmanları çok kolay bir şekilde iş akışını takip edebilir. Böylelikle hata yapma riski ortadan kalkar ve işlemler hız kazanır.

  3. Analiz Yeteneği

    Analiz hedefe gitmek için vazgeçilmezdir. Erp programları size eşsiz bir analiz yeteneği kazandırır. Bir kaç tıklama ile bilmek istediğiniz herşeyi, başarı oranını, artış oranını aklınıza gelene herşeyi analiz edebilir, rapora dökebilir, grafiklere çevirebilirsiniz. Böylelikle hem karar alırken, daha sağlıklı düşünebilirsiniz hem de toplantılar somut veriler ile daha verimli geçer

  4. Daha Verimli Üretim

    ERP programlarından birini kullanmak, sizi kaynakları daha verimli kullanmaya teşvik eder. Kabaca özetlemek gerekirse, analizlere ve grafiklere bakarak, şu yorumu yapabilirsiniz. 1 lira yatırımla üretimin şurasında yıllık 2 lira tasarruf edeceğiz, 2 lira ile 3, 3 lira ile 3,1 lira, 4 lira ile 3,2 lira, peki öyleyse neden 3 liradan fazla yatırayım ki ? Bir anlamı yok. İşte bu tarz analizler ancak sıkı bir veri girişi ve analiz ile gerçekleşir.

    Daha da önemlisi, satıcı siparişini sisteme girecek ve tüm departmanlara, kaç adet hangi parçadan be bileşenden üretmesi gerektiği, dışarıdan ne kadar hammadde veya yarı mamül alınması gerektiği reçeteye tabi olarak hesaplanacak. Bu müthiş bir iş yükünü ortadan kaldırmak ve muazzam zaman kazanmak anlamına gelir.

  1. Daha Fazla Müşteri Memnuniyeti

    Düşünsenize, müşterisiniz ve satıcı firmayı arayıp bilgi alacaksınız. Karşıdaki şahıs size, “size satan arkadaş burdan ayrıldı ne almıştınız ? Ne zaman almıştınız ? Sorun neydi ? O arkadaş size ne dedi ? Kimden onay aldı, ne zaman en son konuştunuz? Gibi binlerce soruyor ? Memnuniyet nerede kaldı ?

    Oysa erp programını kullanan şirketi aradığınızda ? Merhaba adınız veya müşteri numaranız nedir ? Diyecek. Hepsi bu kadar. Şirket müşterisine hemen özet geçecek, şu tarihte şu ürünü satın almışsınız, şu tarihte sorun dile getirmişsiniz, şu arkadaşlar görüşmüşsünüz, konu incelemede en yakın zamanda sizi bu numaradan bilgilendireceğiz. İşte müşteri memnuniyeti bilişim ile böyle başlar !


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir