WordPress Biz Sizi Arayalım Eklentisi [ Ayarlar + Kurulum]

Biz Sizi Arayalım Eklentisi

Bazı alışveriş sitelerinde görmüşsünüzdür, sağ altta veya başka bir köşede biz sizi arayalım diye kendini belli eden küçük widgetlar var.

Sayfanın belli yerinde kayan veya sabit durmak üzere kullanılan bu eklenti çok faydalı olabiliyor.

Sizin için güncel olarak çalışan ve butonlu “biz sizi arayalım eklentisi” araştırması yaptım ve güzel olan 3 eklenti seçtim.

Ayrıca bu eklentilerin dışında bu sistemi kurmak için bir yol daha var. O yöntemi de açıklayacağım.

Önce çalışan biz sizi arayalım eklentilerinden bahsedeyim. Popülerlik sırasına göre dizdim.

Bazz CallBack Widget

Bazz CallBack eklentisi wordpress sitenizde bir telefon butonu oluşmasını sağlar. Ziyaretçiniz bu simgeye tıklayıp telefon numarası bırakarak sizden onu aramanızı ister. Kayıt edilen telefon numaraları aramanız için size gönderilir.

CallPage – Free Callback Widget

CallPage, wordpress siteler için tasarlanmış ve görsel açıdan da beğenilen butonlu bir biz sizi arayalım eklentisidir. Eklentiyi yüklediğinizde ayarlardan etkinleştirin. Web sitenizde bir buton belirecek ve ziyaretçiniz tıkladığı zaman bilgilerini girip sizin onu aramanızı isteyecek. Oldukça kullanışlı ve Türkçe dil desteği olması çok güzel.

LiveCall – Callback widget & Calltracking tool

LiveCall wordpress eklentisi web sitenizde bir telefon butonu ortaya çıkarır. Ziyaretçi bu butona tıkladığında bir form açılır ve bilgiler girilir. Girilen bilgiler size veya ayarladığınız kişiye gönderilerek ziyaretçinin telefon ile açılması sağlanır. LiveCall eklentisinin de Türkçe dil desteği mevcut.

Form Eklentileri İle Biz Sizi Arayalım Sistemi Nasıl Kurulur ?

Size butonlu eklentiler dışında bir yöntem daha olduğunu söylemiştim. Şimdi bu yöntemden bahsedeyim.

WordPress’de etkileştirebileceğinzi onlarca form eklentisi var. Bunlardan herhangi birini tercih edip yükleyin ve etkinleştirin.

Sade bir form hazırlayın. Ad, soyad, telefon numarası, konu şeklinde olabilir. Daha sonra bu formu blogunuzun bileşen alanlarından birine bileşen olarak ekleyin. Eğer isterseniz hazırladığınız bir formu özel bir sayfanın içine yerleştirip blogunuzda herhangi bir yere bu sayfaya linklenmiş bir resim veya buton da yerleştirebilirsiniz. Form olarak bileşen eklemek daha az efor istediğinden ziyaretçi açısından daha tercih edilebilir bir yöntemdir.

Yazının bundan sonraki kısmı eksiden çalışan ama şimdi ulaşılamayan bir eklenti olan Slick Contact Forms hakkında. Bu eklentinin artık çalışmadığını öğrenince yukarıdaki eklentileri yazıya ekledim, eski metni ise aşağı aldım.

Eğer tekrar aktif olursa lazım olur diye silmedim.

Slick Contact Forms Eklentisi

Şimdi size anlatacağım eklenti ile basit, çok, kullanışlı ve şık bir açılan bileşeniniz olacak. Kurulumu kendim yapacağım ben derseniz muhakkak bu sayfaya geri döneceksiniz, çünkü vereceğim küçük bir trick ile sistemi çalıştırabilirsiniz.

Aksi takdirde formu doldurup göndere bastığınızda ya tekrar deneyin hatası alacaksınız ya da gönderildi diyecek ama gitmeyecek.

Eklentinin adı: Slick Contact Forms. Eklentiyi kurmak için wordpress’in kendi dizinini kullanın. Admin panelinde Eklentiler > Yeni Ekle yolunu izleyin arama yerine slick contact forms yazın. Çıkan sonuçlarda ekletiyi bulun ve kurun. Açılan pencerede Şimdi Kur’u seçin. Kurulum bittikten sonra Eklentiyi Etkinleştir’i seçin.

Neredeyse tamam!

Daha sonra bileşenler sayfasına gidin (Görünüm > Bileşenler ). Soldaki bileşenler arasında Slick Contact Forms‘u bulup anasayfa konumlarında herhangi bir bileşen yerine atın. Şu an itibari ile, sitenizde eklenti görünmeye başlayacak.

Eklediğiniz bileşende bir sürü ayar mevcut, widgetin rengini konumunu başlığını istediğiniz gibi ayarlayın. Sitenizi sık sık yenileyerek en şık nasıl göründüğüne karar verin.

İşin Büyük Bir Kısmı Tamam !

Şimdi sitenizde bir deneme yapın, formda bir isim ve telefon veya mail bilgisi girin ve göndere basın. Çok büyük bir ihtimalle mail göndermeyecek şimdi bu nasıl halledeceğimizi anlatacağım.

Yeni bir eklenti kurarak wordpress sistemimize bir mail hesabı tanıtacağız. Bu tıpkı Outlook programına gmail mail bilgilerinizi kaydetmeniz gibi birşey. O sizin adına sizin yetkinizle birşeyler gönderebilir. Eklentiler sayfasına gidin, Yeni Ekle’yi seçin; Wp Smtp eklentisini arayın bulun ve kurun. Daha sonra Slick contact forms’un admin panelindeki ayar sayfasına gidin.

Check boxların olduğu bölümde wp_mail sistemini kullan (en alttaki) kutucuğu işaretleyin. Şuan sistem çalışmak üzere.

 Wp Smtp isimli eklentinin ayar sayfasına gidin ve bir mail hesabı bilgileri girin. Örneğin Gmail ise sistem kendi ayarlarını yapıyor size sadece deneme@gmail.com gibi mail adresini ve 123456 vs gibi şifresini girmek kalıyor. Daha sonra sistem artık mail gönderebilecek.,

Not: Eğer eklentinin görünümünü ayarlarken sık sık sitenizi yeniliyor ama değişimi göremiyorsanız, büyük ihtimalle Wp Super Cache gibi bir eklenti kurmuşsunuzdur, eklentiyi geçici olarak pasif hale getirin veya cache belleğini temizle butonunu kullanın.

NOT: Slick Contact Forms eklentisine artık ulaşılamıyor. Bunun yerine en üste eklediğim 3 yeni eklentiyi tercih edebilirsiniz.